Atkins

Wil je afvallen op een gezonde manier? Ontdek dan het koolhydraatarme Atkins dieet! Met Atkins producten val je af door de hoeveelheid koolhydraten in je eetpatroon te beperken. Dat betekent dus niet dat je helemaal geen koolhydraten eet maar dat je kiest voor langzame en complexe koolhydraten.

Atkins adviseert en stimuleert je om met minder koolhydraten optimaal van het leven te genieten. Nieuwsgierig? Probeer de Atkins producten eens uit voor weinig geld bij DieetDeals!

Hoe en waarom werkt Atkins precies?

Atkins is een koolhydraatarm dieet maar kan eigenlijk meer gezien worden als leefstijl. Als je eenmaal op je streefgewicht bent, is Atkins er namelijk voor je om ervoor te zorgen dat je je eetpatroon blijvend verandert. Op dat moment is er ook weer meer plek voor koolhydraten in je eetpatroon.

Om te te achterhalen waarom koolhydraatarm werkt wanneer je wilt afvallen, gaan we terug naar onderzoek van de grondlegger van Atkins: Dr. Robert Coleman Atkins. Al zo’n 40 jaar geleden stelde hij dat lichaamsvet voornamelijk wordt veroorzaakt door (een overdaad aan) koolhydraten. Koolhydraten zijn de eerste bron waaruit het lichaam put wanneer het energie nodig heeft. Echter krijg je bij een traditioneel, koolhydraatrijk eetpatroon vaak dusdanig veel koolhydraten binnen dat je lichaam ze niet allemaal kan verwerken. Deze overtollige koolhydraten worden direct opgeslagen als lichaamsvet. Beperk je het aantal koolhydraten dan verbrandt je lichaam opgeslagen lichaamsvet in plaats van koolhydraten. Hierdoor ontstaat een win-win situatie:

  • Op een verantwoorde manier afvallen.
  • Afvallen door het verliezen van lichaamsvet.